Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Za slikopleskarje, fasaderje, gradbenike!

Zaščitna oprema za slikopleskarje, fasaderje, gradbenike!

Fasaderji, pleskarji delajo z različnimi materiali in surovinami. Pomembno je, da se uporablja primerna delovna oprema za zaščito pred nevarnostmi. Pleskarji izvajajo različne dejavnosti: barvanje, obdelava površine, čiščenje s kemikalijami (npr. organska topila), brušenje, brizganje, prašno lakiranje, izvajanje raznih premazov, protikorozijske zaščite, nanašanje tapet, toplotnih izolacij itd.  Pri tem se uporabljajo različni materiali kot so barve, razredčila, poksi, poliuretanska smola. Nevarnosti, ki pri delu lahko nastanejo so naslednje:

-Vdihanje nevarnih hlapov npr. organskih topil, aerosolov (npr. pri premazih pri brizganju), prašnih delcev (prašno lakiranje). Tukaj je nujno uporabljati ustrezno zaščito za dihala. V ponudbi imamo razne maske za prašne delce ali maske za zaščito pred nervanimi plini, kemičnimi nevarnimi hlapi.

-Kožni kontakt z barvami, različnimi laki, ki lahko povročajo srbenje ali opekline ali celo alergije (npr. pri poliuretanskih izdelkih). Priporočljivo je uporabljati ustrezne zaščitne rokavice, oblačila, kombinezone, ki ščitijo telo, baretne kape in prevleke za čevlje ter zaščitne čevlje.

-Hrup pri aparatih za brizganje, brušenje, čiščenje. V ponudbi imamo zaščitne čepke ter glušnike za zmanjšanje nevarnosti poškodbe sluha.

-Ročne vibracije pri brušenju lahko povzročajo poškodbe. Pomembno je delati vmesne premore.

-Delovna opravila, ki potekajo nad glavo, v počepu, na kolenih, ali na višini lahko povzročajo razne poškodbe, ki telesu pustijo dolgotrajne posledice. Pri delu na višini se uporablja obvezna varovalna oprema kot varnostni pas, varovalne vrvi za zaščito pred padcem iz višine.  Za delo na kolenih  je tudi pomembna uporaba kolenčnikov, da poteka delo nemoteno in udobno. Za zaščito glave se uporabljajo zaščitne čelade, da ščitimo glavo pred morebitnimi poškodbami, padcem iz višine.

Koristno branje: Na kaj bodo letos inšpektorji bolj pozorni? Varnost in zdravje pri delu: napoveduje se akcija nadzora delodajalcev v gozdarski dejavnosti (skupaj z gozdarsko inšpekcijo) in nadzor zagotavljanja uporabe osebne varovalne opreme in varne delovne opreme v industriji. Pozornost bodo namenili tudi upravljanju viličarjev. Ker se v zadnjih letih povečuje število prijavljenih nezgod pri delu, inšpektorat pa ocenjuje, da veliko nezgod delodajalci ne prijavijo, bodo temu letos namenili večjo pozornost kot v preteklih letih. Več pod finance.si (Vir: Finance.si)