Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Varnost in zdravje pri delu v gostinstvu!

Hotelirstvo in gostinstvo sta ključni gospodarski dejavnosti v EU, pri čemer gre pri 98 odstotkov teh podjetij za družinska mala podjetja.

V teh dejavnostih je veliko nevarnosti in tveganj za varnost in zdravje pri delu, in sicer od ponavljajočih se gibov rok ali dlani, zdrsov, spotikov in padcev ter tveganj nezgod s stroji do psihosocialnih tveganj, povezanih z odnosi s strankami in delom pod časovnim pritiskom. Pogostost izvajanja rednih ocen tveganja v teh panogah je nekoliko pod povprečjem EU, se pa številke med posameznimi državami članicami zelo razlikujejo.

Agencija EU-OSHA se je s svojo evropsko raziskavo podjetij o novih in nastajajočih tveganjih (ESENER) lotila tega vprašanja in proučila, kako evropske organizacije obvladujejo tveganja za varnost in zdravje pri delu v hotelirstvu in gostinstvu.

Za več informacij o raziskavi si oglejte poročilo in povzetek Hotelirske in gostinske dejavnosti – izsledki raziskave ESENER ter letak. Več pod https://osha.europa.eu/sl/highlights/managing-osh-accommodation-and-food-service-sectors

Več o naši ponudbi za zaščitno opremo pri delu v gostinstvu, delu v prehramebni industriji lahko najdete pod

https://www.scit-zascitna-oprema.si/specialne-rokavice-protiurezne

https://www.scit-zascitna-oprema.si/zascita-za-minimalna-tveganja

https://www.scit-zascitna-oprema.si/higienska-oblacila-haccp-oblacila-kemicna-antistaticna-oblacila-oblacila-za-gostinstvo