Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Kritje stroškov hitrih testov delodajalcem

DZ je sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Med drugimi ukrepi je bilo sprejeto, da se bodo stroški hitrih testov delodajalcem (podjetjem, samostojnim podjetnikom, zavodom, društvom, samozaposlenim ..) krili iz proračuna, in sicer za čas od 8. novembra do konca januarja 2022 v višini 92,50 evra na delavca, ki se mora samotestirati. (Vir: 27. decembra (STA)).

Za izplačilo je potrebno prek informacijskega sistema Finančne uprave RS (Furs) predložiti izjavo o upravičenosti do sredstev in o njihovi namenski porabi. V izjavi bo moral upravičenec navesti tudi število delavcev, za katere uveljavlja pomoč. Izjavo bo treba predložiti najpozneje do 15. februarja 2022, če bo ukrep podaljšan, pa najpozneje v 15 dneh po poteku podaljšanega roka. Furs bo pomoč izplačal v enkratnem znesku najpozneje do 31. marca 2022, če bo ukrep podaljšan, pa najpozneje v 30 dneh po prejemu omenjene izjave.

S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi se želi v čim večji meri odkriti vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini. Vsi, ki imajo pozitiven rezultat hitrega antigenskega testa, morajo tudi opraviti PCR test.

Za ponudbo o hitrih antigenskih testov za samotestiranje nam lahko pošljete povpraševanje na info@scit-oprema.si