Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €
  • Domov
  • / Aktualno
  • / Hitri antigenski testi za samotestiranje na okužbo

Hitri antigenski testi za samotestiranje na okužbo

Od danes izpolnjevanje pogoja PCT ni več potrebno za delavce, ki delo opravljajo na domu, uporabniki na bencinskih servisih pa ga morajo izpolnjevati le pri kupovanju blaga v zaprtih prostorih. Vlada je namreč sinoči na dopisni seji spremenila odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja. Ob tem je določila tudi, da se športna vadba lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, če udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT.

S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi se želi v čim večji meri odkriti vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini. Vsi, ki imajo pozitiven rezultat hitrega antigenskega testa, morajo tudi opraviti PCR test.

Delodajalec plača zaposlenim teste za samotestiranje, uporabniki storitev oz. dejavnosti jih plačajo sami. Za opravljanje dela se kot PCT pogoj testiranja šteje tudi testiranje s HAG testi za samotestiranje.

Samotestiranje se izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih. Odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela, določijo čas in kraj samotestiranja, ki je lahko izvedeno v domačem okolju ali na delovnem mestu. Sredstva za izvajanje testiranja s HAG testi za samotestiranje v tem primeru zagotavlja delodajalec.

PCT pogoj dokazujejo tudi osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti v Republiki Sloveniji. Uporabniki teh storitev stroške testiranja krijejo sami. Sredstva za testiranje s HAG testi in PCR testi za osebe, ki se zaradi svojega zdravstvenega stanja ne smejo cepiti (to so osebe, ki imajo kontraindikacije za cepljenje), kar dokazujejo s pisnim potrdilom zdravnika, zagotavlja proračun Republike Slovenije.

Pojasnila glede upoštevanja PCT pogoja za opravljanje dela pod https://www.gov.si/assets/ministrstva/MDDSZ/PCT-pogoj_-pojasnila-16-9-2021.pdf

(Vir: gov.si)

Za ponudbo o hitrih antigenskih testov za samotestiranje nam lahko pošljete povpraševanje na info@scit-oprema.si