Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Priporočena uporaba zaščitne maske

Priporočila NIJZ-Nacionalni inštitut za javno zdravje

-Za zaščito svojega zdravje in zdravja bližnjih svetujemo upoštevanje priporočil za zaščito zdravja v trenutni epidemiološki situaciji covida-19

-Priporoča se delo na domu vsem ranljivim skupinam in osebam, starim 60 let in več.

-Uporaba mask je priporočena v vseh zaprtih javnih prostorih, še posebej osebam iz ranljivih skupin pri dejavnostih, kjer do oseb izven njihovega gospodinjstva ne morejo vzdrževati priporočene medosebne razdalje oz. se z njimi zadržujejo v skupnem zaprtem prostoru in tudi vsem osebam pri uporabi sredstev javnega prevoza in na zaprtih javnih mestih (npr. trgovine, trgovski centri, knjižnice, kinodvorane…)

-Posvetovalna skupina poziva, da se takoj uvede obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih znotraj zdravstvenega sistema, v socialno varstvenih zavodih, domovih za starejše občane, lekarnah.

-Cepljenje proti covidu-19 z drugim poživitvenim odmerkom se priporoča osebam, starejšim od 60 let, ter posebej ranljivim kroničnim bolnikom.

-Osebam, ki še niso pristopile k cepljenju proti covid-19, svetujemo, da to storijo čimprej.

-V primeru znakov in simptomov okužbe s SARS-CoV-2 ostanite doma in za nadaljnja navodila pokličite izbranega osebnega ali dežurnega zdravnika.

-Stremimo k cilju, da oseba v 24 urah po pojavu simptomov, značilnih za okužbo s SARS-CoV-2, opravi testiranje in prejme izvid. Primarno se za testiranje še vedno uporabljajo hitri antigenski testi (HAGT).

-Pomembna je hitra dostopnost do testiranja in v primeru pozitivnega izvida posvet z zdravnikom zaradi možne uvedbe zdravljenja, ki v zgodnjih fazah bolezni učinkovito preprečuje pojav težjega poteka in potrebo po hospitalizaciji.

Vir: NIJZ, 22. 7. 2022