Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Sredstvo za razkuževanje površin Megamax Profi Dez s pršilko 750 ml

Sredstvo za razkuževanje površin 750 ml Mega max Profi Dez vsebuje alkohol (70% etanol) in se uporablja za površinsko dezinfekcijo v poslovnih prostorih, industriji, gospodinjstvu, gostinstvu, zdravstvenih ustanovah, turizmu,

Material: Etanol

Preberite več
Šifra: 1789
Na zalogi
Razpoložljivost: Dobava 3 do 6 dni
Cena z DDV:
9,15 €
Cena brez DDV:
7,50 €
Najmanjša količina naročila za izdelek je 1.

Sredstvo za razkuževanje površin 750 ml Mega max Profi Dez vsebuje alkohol (70% etanol). Razkužilo uničuje in preprečuje razvoj bakterij, gliv in ostale mikrobiologije. Tekoče sredstvo je namenjen za dezinfekcijo površin brez spiranja.Uporaba: Nerazredčeno sredstvo napršite na površine ali z njim napojite tkanino in obrišite površino. Počakajte, da se površina posuši. Vsebuje: Etanol, propan. Oblika pripravka: Tekoč biocidni proizvod, ki deluje na bakterije in plesni. Uporablja se za dezinfekcijo trdnih površin v kuhinjah, kopalnicah, javnih ustanovah, bolnišnicah, šolah, industriji,..

Več o dezinfekcijskih sredstvih pod Hidroalkoholni geli za roke  (Vir: Razvrstitev hidroalkoholnih gelov za roke med biocidne proizvode oziroma kozmetične izdelke – dopolnitev 30. 11. 2020, gov.si): "Kadar vsebnost etanola v teh proizvodih presega 60%*, je prevladujoča funkcija etanola dezinfekcija, kar pa jih uvršča med biocidne proizvode in jih je treba kot take registrirati pri Uradu za kemikalije."

Še ena zanimivost: Japonski raziskovalci so ugotovili, da ostane novi koronavirus na človeški koži aktiven devet ur, kar po njihovem prepričanju povečuje tveganje za prenos stika. Obenem kaže tudi na to, kako pomembno je pogosto umivanje rok v boju proti pandemiji covida-19. Tako novi koronavirus kot tudi virus gripe se deaktivirata v 15 sekundah z uporabo etanola, ki se uporablja v sredstvih za razkuževanje rok. "Daljše preživetje sars-cov-2 na koži povečuje tveganje za prenos stika, vendar higiena rok lahko to tveganje zmanjša," je še pokazala raziskava. Raziskava podpira smernice Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) glede rednega in temeljitega umivanja rok, da bi omejili prenos virusa, s katerim se je v svetu okužilo že skoraj 40 milijonov ljudi, odkar se je virus konec lanskega leta prvič pojavil na Kitajskem. (Vir: https://www.metropolitan.si/aktualno/koronavirus-na-kozi-aktiven-devet-ur-etanol-ga-deaktivira-v-15-sekundah)

 

Material: Etanol