Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €

Razkužilo za roke MegaMax PROFI – SEPT Derm 500 ml

Razkužilo za roke je uporabno za delo v zdravstvu, farmaciji, drugih javnih ustanovah kot v šolah, vrtcih, hotelih, gostinstvu in prehrambeni industriji, gospodinjstva, za higiensko zaščito.

Material: Etanol

Preberite več
Šifra: 1110023
Na zalogi
Cena z DDV:
8,42 €
Cena brez DDV:
6,90 €
Najmanjša količina naročila za izdelek je 1.

Sredstvo za dezinfekcijo rok 500ml  MegaMax Profi Sept Derm vsebuje alkohol (70% etanol). Uporablja se za higiensko in kirurško dezinfekcijo kože rok. Razkužilo za roke je uporabno za delo v zdravstvu, farmaciji, drugih  javnih ustanovah kot v šolah, vrtcih, hotelih, gostinstvu in prehrambeni industriji, gospodinjstva, za higiensko zaščito.

Več o dezinfekcijskih sredstvih pod Hidroalkoholni geli za roke  (Vir: Razvrstitev hidroalkoholnih gelov za roke med biocidne proizvode oziroma kozmetične izdelke – dopolnitev 30. 11. 2020, gov.si): "Kadar vsebnost etanola v teh proizvodih presega 60%*, je prevladujoča funkcija etanola dezinfekcija, kar pa jih uvršča med biocidne proizvode in jih je treba kot take registrirati pri Uradu za kemikalije."

Še ena zanimivost: Japonski raziskovalci so ugotovili, da ostane novi koronavirus na človeški koži aktiven devet ur, kar po njihovem prepričanju povečuje tveganje za prenos stika. Obenem kaže tudi na to, kako pomembno je pogosto umivanje rok v boju proti pandemiji covida-19. Tako novi koronavirus kot tudi virus gripe se deaktivirata v 15 sekundah z uporabo etanola, ki se uporablja v sredstvih za razkuževanje rok. "Daljše preživetje sars-cov-2 na koži povečuje tveganje za prenos stika, vendar higiena rok lahko to tveganje zmanjša," je še pokazala raziskava. Raziskava podpira smernice Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) glede rednega in temeljitega umivanja rok, da bi omejili prenos virusa, s katerim se je v svetu okužilo že skoraj 40 milijonov ljudi, odkar se je virus konec lanskega leta prvič pojavil na Kitajskem. (Vir: https://www.metropolitan.si/aktualno/koronavirus-na-kozi-aktiven-devet-ur-etanol-ga-deaktivira-v-15-sekundah).

 

Material: Etanol