Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:

Začela se je sezona sečnje in priprave drv….

01.10.2019 Začela se je sezona sečnje in priprave drv….

Gozdarji pri svojem delu v gozdu uporabljajo ustrezno zaščitno opremo. Uporabljajo zaščitno čelado z zaščitno mrežico in glušniki, gozdarske rokavice, gozdarska oblačila in ustrezne zaščitne čevlje. Vsa ta oprema mora nuditi dobro zaščito pred morebitnimi poškodbami med delom. Zaščitna varovalna oprema mora ustrezati predpisanim standardom, potrebno jo je redno vzdrževati in menjati v primeru poškodb. Zaščitna čelada je obvezna za vse, ki se gibljejo po sečišču. Zaščitna gozdarska obleka mora biti svetlih barv ali pa imeti vsaj pasove z živimi barvami, za boljšo vidnost. Če takšnih oblačil nimamo, potem uporabljamo odsevne telovnike.
Oglejte si naše artikle za delo v gozdu.

Več pod gozdarska oblačila

Kot zanimivost: Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) se je letos zgodilo 73 delovnih nesreč, dela v gozdu so zahtevala tri smrtne žrtve. Lani in leta 2017 sedem oziroma šest, v letu 2016 pa kar 11.

Največ nesreč se je zgodilo zaradi podcenjevanja nevarnosti pri gozdnem delu, neuporabe osebne varstvene opreme za delo, nepoznavanje tehnik dela, zastarelih ali slabo vzdrževanih delovnih naprav (motorna žaga, traktor) in slabe psihofizične pripravljenosti tistih, ki izvajajo dela (po informacijah službe za gozdno tehniko in ekonomiko  Zavoda za gozdove Slovenije).

Največ nezgod se zgodi ravno moškim srednjim let in starejšim. Veliko nezgod se zgodi po petdesetem letu.

Delo v gozdu je zahtevno, potrebna so določena znanja, poleg tega je ključna osebna varovalna oprema, kamor spadajo čelada, rokavice, hlače z všito varovalno mrežico in primerna obutev.

Po podatkih iz leta 2018 se je največ nesreč zgodilo pri sečnji (58 %), sledi spravilo lesa (32%) in izdelava drv.

 URSZR vodi skupno evidenco o delovnih in rudniških nesrečah. Več pod:

http://www.sos112.si/slo/index.php

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com