Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:

Kako se ustrezno zaščititi pri varjenju?

17.09.2019 Kako se ustrezno zaščititi pri varjenju?

Pri varjenju je potrebno obvezno uporabiti zaščitno delovno obleko, debele varilske zaščitne rokavice ter usnjene varilske predpasnike, ki ščitijo pred vročino in plamenom. Ker pri so varilci še bolj izpostavljeni poškodbam oči in kožnim opeklinam,  je obvezna uporaba zaščitnih varilskih mask z zatemnjenim steklom in  UV-filtrom, ki ščiti predvsem obraz in oči. Za zaščito bližnjih sodelavcev je treba uporabiti premične zaščitne zavese oziroma paravane.

Varilci so zelo pogosto izpostavljeni tudi nevarnim plinom, dimu in prašnim delcem, ki se razvijajo med varjenjem..Zaradi močne svetlobe in toplote obloka se lahko pojavijo tudi strupeni plini zaradi zgorevanja ostankov čistil in topil. Čiščenje in razmaščevanje obdelovancev, ki jih bomo varili, se ne sme izvajati v bližini varjenja. Poskrbeti moramo obvezno tudi za ustrezno zračenje, da aerosoli čistil in topil ne pridejo v območje, kjer varimo.

Več o zaščitni opremi za varilce pod Varilska oblačila

 

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com