Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:

STOP-nevarnosti!

27.05.2019 STOP-nevarnosti!

Po zakonu se morajo nevarnosti že takoj na izvoru poskušati preprečiti ali vsaj omiliti. Tudi z določenimi ukrepi lahko nevarnosti preprečimo. Glavno vlogo ima pri tem ocenitev tveganja, ki se jo pripravi za vsak delovni proces posebej. Pri ocenitvi tveganja se določi težišče nevarnosti in se s temu primerno ukrepa:

S-substituirati-nadomestiti: Izvor nevarnosti odstraniti ali omiliti. Npr. Nadomestitev nevarnih snovi z manj obremenjujočimi snovmi,

T-tehnični ukrepi: Nevarnosti omiliti z vzpostavitvijo varnostnih zaščitnih naprav. Npr. vzpostavitev varnostnih ograj, varnostnih ohišji, odrov, mrež…

O-organizacijski ukrepi:  Prostorska in časovna delitev nevarnosti od človeka. Npr: omejiti število zaposlenih pri delovnem procesu, zagotovitev obhodov in obvozov delovišča, omejitev delovnega časa pri hrupnem okolju..

P-personalni-osebnostni ukrepi: Zaščita oseb s pravilnim obnašanjem in z uporabo ustrezne zaščitne opreme. Npr.: Uporaba zaščitnih očal, čelade, obutev, rokavic,  delovnih navodil, izobraževanje, ….

 

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com