Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:

Pametna gradnja!

27.05.2019 Pametna gradnja!

S pametnimi aplikacijami se poveča varnost in nadzor na gradbiščih. V okviru projekta Decenter (mednarodni raziskovalni projekt) nastajajo nove inovacije na področju pametne gradnje, mest, domov ter industrije.  Razvija se tehnologija aplikacije pametnega ter predvsem varnega gradbišča, ki naj bi omogočala spremljanje okoljskih dejavnikov, predvidevanje in pravočasno obveščanje delavca o nevarnih situacijah. To naj bi omogočala bolj varno delovno okolje. Z aplikacijo bi bil možen večji nadzor na gradbiščih: prepoznavanje vozil,  prisotnosti ljudi ter uporabe ustrezne delovne zaščitne opreme.

Pomemben izziv pametne gradnje je predvsem varnost ljudi. Gradbeništvo se uvršča med najnevarnejše gospodarske dejavnosti. Glavni vzrok za nesreče so izguba nadzor nad delovno opremo, zdrsi, spotiki, padci. S sodobnimi tehnologijami je   mogoče zaznavati uporabo varnostne opreme, kot zaščitne čelade, varnostni telovniki  ter  spremljati zaloge delovne opreme, naprav itd. Z raznimi senzorji, brezpiltonimi zračnimi plovili je mogoče spremljati predvsem  kritične situacije na gradbiščih.  

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com