Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:

Umetna inteligenca in zaščitna oprema?

22.05.2019 Umetna inteligenca in zaščitna oprema?

Bravo! Slovenca sta razvila varnostni jopič za otroke, ki je opremljen z osebnim alarmom (če se npr. otrok izgubi, se z alarmom opozori njegova lokacija) , varnostnimi lučkami, starševskega varnostnega traku, ID trakov ali zapestnic (kjer zapišemo otrokove podatke in kontakt staršev) ter manjšega nahrbtnika.

Čedalje več raziskav se dela na zaščitni opremi z vgrajeno inteligentno funkcijo. Na nemški univerzi so razvili gozdarske hlače, ki so opremljeni s senzorji in se jih uporablja za gozdarska dela. Imajo tako vgrajeno zaščitno funkcijo: Ko se motorna žaga delavcu preveč približuje in ga ogroža, se ta avtomatsko ugasne. Razvili so tudi rokavice s senzorji, ki zaznajo strupene snovi v okolici in tako rokavice takoj spremenijo barvo. Ravno tako se delajo raziskave tudi na delovnih oblekah, ki naj bi zaznali škodljive snovi v delovnem okolju in tako opozorijo delavca s spremenjeno barvo tekstila.

Tudi pri glušnikih nastajajo novosti z več funkcijami: Dušenje zvoka, vgrajene senzorji ki takoj zaznavajo alarmne signale, avtomobile, opozorilne klice, omogočeno je tudi predvajanje glasbe in sprejemajo informacije.

Že nekaj časa so na tržišču rokavice, ki imajo vgrajen čip, ki zazna in spremlja količinske podatke ter jih pošlje na računalnik (uporabljajo se za skladiščna dela, v logistiki,…).

Prihodnost bo še zanimiva!

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com