Košarica:
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 100 €
  • Domov
  • / Aktualno
  • / Antistatična zaščita po SIST EN 1149-5:2018

Antistatična zaščita po SIST EN 1149-5:2018

Ta evropski standard določa zahteve glede materiala in načrtovanja varovalne obleke, ki odvaja elektrostatični naboj in se uporablja kot del povsem ozemljenega sistema, da se izogne razelektritvam z iskrenjem. Zahteve morda ne zadostujejo za področja, obogatena s kisikom in z vnetljivim ozračjem. Ta evropski standard se ne uporablja za zaščito pred omrežno napetostjo.

Ta predpis določa preizkusne metode za zaščitno obleko z možnostjo elektrostatične razelektritve. Oblačila so namenjena preprečevanju elektrostatičnega naboja ljudi in vnetljivih izpustov. Uporaba oblačil je zahtevana na območjih eksplozivne atmosfere, kot na primer kjer se pojavi mešanica zrak-plin (rafinerije, rezervoarji) ali mešanica zrak-prah (mlini, mešalni in transportni sistemi, silosi). Elektrostatična razelektritev je možna le z varno ozemljitvijo osebe ali oblačil, pri uporabi antistatične zaščitne obutve glede na EN 20345 ali poklicne obutve glede na EN 20344 ESD.

Več o ponudbi za antistatična delovna oblačila in rokavice:

https://www.scit-zascitna-oprema.si/antistaticna-delovna-jakna in https://www.scit-zascitna-oprema.si/antistaticna-delovne-hlace

https://www.scit-zascitna-oprema.si/esd-antistaticne-rokavice