Kategorije
Vaša košarica je prazna!
 

Brezplačna dostava
za naročila nad 100 EUR!

 

Prijava na e-novice

*  Vaš e-poštni naslov:
Aktualno

Novi zaščitni kompleti!

22.03.2019 Novi zaščitni kompleti!
V ponudbi imamo več različnih sestavljenih kompletov za razna dela: higienska dela, za... Več >

Flyer zaščitne opreme ŠČIT za pomlad/poletje!

21.03.2019 Flyer zaščitne opreme ŠČIT za pomlad/poletje!
Prijetno brskanje! Flyer zaščitne opreme ŠČIT pomlad/poletje 2019! Flyer zaščitnih... Več >

Za čistilno akcijo!

19.03.2019 Za čistilno akcijo!
Za čistilno akcijo smo pripravili izbor zaščitnih rokavic, primerne za čistilne... Več >

Brezplačni marec-Mesec žensk!

11.03.2019 Brezplačni marec-Mesec žensk!
Do 31.3.2019 nudimo brezplačno poštnino za naročilo ženskih delovnih oblačil! V ponudbi... Več >

Zaščitna oprema, ki jo potrebujemo za spremenljivo pomlad!

11.03.2019 Zaščitna oprema, ki jo potrebujemo za spremenljivo pomlad!
Za deževne dni imamo v ponudbi dežne obleke (palerine, jakne, hlače, ali v kompletu) iz... Več >

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšen material je PROLEN®SILTEX pri delovnih nogavicah?

PROLEN®SILTEX je posebno polipropilensko vlakno z antibakterijskimi ioni, ki preprečuje razmnoževanje bakterij ter razširjenje vonjav. Skrbi za biološko ravnotežje kože in higiensko čistočo. PROLEN®SILTEX se je razvilo za proizvodnjo nogavic,  spodnjega perila, športnih oblačil, čevljev, posteljnega perila, ustreza visokim higienskim standardom.

 

Katere Big Bag-Jumbo vreče so primerne za prevoz nevarnih snovi?

Big Bag-Jumbo vreče z oznako UN so primerne za prevoz nevarnih snovi. Nevarno blago je klasificirano po UN-številkah blaga. Poleg UN oznake so torej navedene tudi UN številke (simboli), ki označujejo stopnje nevarnosti blaga.

Stopnja nevarnosti            

Skupina embalaže

UN simbol

Maks. volumen

Visoka

I

X

1,5 m3

Srednja

II

Y

3 m3

nizka

III

Z

3 m3

 

Katere Big Bag-Jumbo vreče so primerne za shrambo in prevoz prehrambenih izdelkov, rastlin, žita, želišč?

Priporoča se uporaba Big Bag-jumbo vreče- CLEAN, ki izpoljujejo pogoje visokih higienskih zahtev. Poleg osnovnega standarda DIN EN ISO 21898 za Big Bag vreče, morajo Big Bag vreče-CLEAN ustrezati še naslednjim zahtevam in standardom:

Standard ISO 22000 (vključno  HACCP) (uradni naziv: Food Safety Management Systems-Requirements for any organization  in food chain). Namen standarda je zagotoviti sistem, ki naj bi nadziral in  zagotavljal varnost živil v celotni verigi »od vil do vilic«, hkrati pa izločil vse šibke  točke na tej poti. Standard je namenjen vsem organizacijam v živilski verigi in sicer od primarne pridelave (kmetijska proizvodnja), predelave živil, skladiščenja, distribucije, proizvodnje krmil in tudi proizvajalcem čistil, strojne opreme, embalažnih materialov, torej vseh materialov in predmetov, ki prihajajo v stik z živili. 

Standard EU90/128EECC: Določila o materialih iz plastike, primerne za stik s prehrambenimi izdelki ter niso zdravju škodljivi.

Kaj pomeni varnosti faktor je (5:1) pri Big Bag-Jumbo vrečkah?

Varnostni faktor 5: 1 pomeni, da mora ista vreča nositi minimalno vsaj 5-kratno maso. Če ima na primer, vreča nosilnost 1250 kg, mora ta vreča prenesti 5-kratni pritisk, tako lahko zdrži težo 6250 kg. Da je vreča testirana s tem varnostnim faktorjem, je pomembno, saj ta zagotavlja, da se vreča v najslabšem trenutku ne strga in tako ne pride do nepričakovanih resnih nesreč

Kaj pomeni vodni stolpec pri dežnih oblačilih?

Nekateri proizvajalci vodni stolpec označujejo v metrih, drugi v milimetrih. V obeh primerih pa
podatek pove, kakšna količina vode lahko obremeni tkanino, preden ta začne prepuščati.

icepeak-vodni-stolpecVodni stolpec od 1500 do 5000 mm
Torej višji kot je vodni stolpec, dalj časa je lahko oblačilo izpostavljeno padavinam, ne da bi voda prodrla skozenj. Materiali z vodnim stolpcem 1500 mm že zadržijo nekoliko vode, vendar je oblačilo s takšno vodoodbojnostjo primerno za kratkorajno izpostavljenost na dežju. Vodni stolpec 5000 mm pa že pomeni, da bo oblačilo dlje kljubovalo mokrim razmeram.

Vodni stolpec od 5000 do 15000 mm
Dobro vodoodbojnost zagotavljajo materiali z vodnim stolpcem med 5000 in 15000 mm, kar je za povprečno uporabo in običajno zahtevne pogoje dovoljšnja zaščita, da boste v športu lahko uživali in ostali suhi tudi v mokrih dneh. Razen če je tkanina obremenjena z večjim pritiskom, na primer težjim nahrbtnikom, bo ostala neprepustna. Lahko pa se zgodi, da ob stiku naramnic nahrbtnika in oblačila zaradi pritiska začne prehajati voda.

Vodni stolpec nad 15000 mm
Visokokavostne vodoodbojne tkanine imajo vodni stolpec od 15000 do 30000 mm. Takšne tkanine zagotovaljajo neprepustnost vode tudi v zelo zahtevnih pogojih in ob večjih obremenitvah. Na primer smučarske hlače s tako visokim vodnim stolpcem ne bodo prepustile vode, ko sedimo na mokrem sedežu sedežnice.

 

Kdaj je potrebno filtre zamenjati pri polmaskah 3M?

Filtre 3M-P3 (primerni za zaščito pred prašnimi delci, dimom, bakterijami,…) je potrebno zamenjati, če:

-je dihanje oteženo

-so filtri poškodovani oz. umazani

Filtre 3M-6059, 6051, 6055, 6054, 6057, 6059, 6075 (primerni za zaščito pred plini in hlapi) je potrebno zamenjati, če:

-je rok uporabe pretečen (rok uporabe je 5 let od datuma proizvodnje, če je originalna embalaža zaprta) oz. najkasneje 6 mesecev po odprtju originalne embalaže

-je dihanje otečeno oz. če gre že za prodor škodljive snovi skozi filtre

Kaj pomeni standard  ISO SIST EN ISO 13688  pri delovnih oblekah?

Ta mednarodni standard določa splošne zahteve glede delovanja za ergonomiko, neškodljivost, oznako velikosti, staranje, združljivost in označevanje zaščitnih oblačil ter informacije, ki jih mora proizvajalec priložiti zaščitnim oblačilom. Ta standard se uporablja skupaj z drugimi standardi, ki vsebujejo zahteve za specifično delovanje. Ne uporablja se samostojno.

Katera osebna varovalna oprema je primerna za prevoz nevarnih snovi po cesti (ADR)? (Za prevoznike)

 V vsakem vozilu mora biti obvezna oprema in sicer brezrokavnik z odsevniki, par rokavic, varovalna očala, na kemikalije odporna zaščitna obleka in čevlji, zaščitna maska. Oprema mora biti pripravljena za voznika in za vsakega dodatnega potnika v vozilu. V vozilu mora biti še lopata, gasilni aparat, prva pomoč, izpiralka za oči.

Pri nakupu katerega zneska je poštnina brezplačna?

Če znaša nakup v vrednosti več kot 100 € (brez DDV-ja) je poštnina brezplačna. Stroški dostave znašajo 5,00 € (brez DDV-ja).

Do katere temperature ščitijo pekovske rokavice Bako?

Pekovske rokavice Bako nudijo idealno zaščito pri peki, cvrtju ter kuhanju. Ustrezajo I. kategoriji ter ščitijo pred minimalnimi tveganji, s katerimi se srečujemo pri rokovanju z vročimi elementi, pri katerih uporabnik ni izpostavljen temperaturi, večji od 50 stopinj.

Delovna obleka- iz bombaža ali poliestra?

Namen delovne obleke je ustrezno zaščiti delavca pri delu. Katero delovno obleko uporabljati, iz bombaža ali poliestra?

Oba materiala sta si različna in uporabna za različne dejavnosti. Bombaž je zaradi naravnih značilnosti (je najstarejša kulturna rastlina v svetu) koži prijazen material in zmanjšuje možnost nastanka kožnih alergij. Vsebuje termatske lastnosti: poleti hladi, pozimi greje. Izdelke iz čistega bombaža lahko vpijejo veliko vlage, sušijo se pa počasi. Bombaž se zato odsvetuje pri delu v mokrem.  Ravno zato se priporoča  uporaba materiala poliester, ki je zaradi svojih kemičnih vezi, vodoodporen.  Dodatno ima tekstil iz poliestra visoko odpornost na trganje.

Delovne obleke iz bombaž se priporočajo za naslednja delovna področja:  V negi in medicini, kjer se tekstil lahko pere do 95 stopinj in tako ustrezajo higienskim določilom. Bombaž je je neobčutljiv na električnostatični naboj.   Delovne obleka iz bombaža se zato uporablja tudi za proizvodnjo elektronskih delov. Za vsa dela na prostem, se priporoča uporaba delovne obleke iz poliestra. Material poliester je vodoodporen, nudi zaščito pred UV žarki, odvaja pot. Je primeren za zahtevna dela.

 

Ponudba je namenjena predvsem pravnim osebam, zato navedene cene ne vključujejo DDV razen tam, kjer je to posebej navedeno.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com